Daçiq: Kosova mbetet kusht për hyrjen e Serbisë në BE

Daçiq: Kosova mbetet kusht për hyrjen e Serbisë në BE

Ministri i Punëve të Jashtme të Serbisë, Ivica Daçiq deklaroi për mediat serbe se gjithë punën e aktivitetin tonë politik për integrim në BE na kushtëzohet me ecurinë e dialogut me Kosovën.

Tutje ai shtoi se insiston që BE të bëjë të qartë dinamikën e procesit të integrimit në BE.

“Insistoj në atë, sepse BE ka nisur bisedimet për buxhetin për periudhën pas vitit 2020, prandaj është e nevojshme të sqarohet se a planifikohet mjete për hyrjen të ndonjë vendi në BE”, theksoi ministri Daçiq.

Ministri Daçiq, veç tjerash, përmendi dhe çështjen e dialogut me Kosovë, për çka, sipas tij, padrejtësisht i është vënë si prag Serbisë në hyrjen në BE, transmeton zerilugines.com

Ndërkaq, i pyetur për Maqdoninë, ministri i Jashtëm serb, Ivica Daçiq, theksoi se Beogradi zyrtar gaboi që njohu Maqdoninë sipas emrit kushtetues me ç’rast kemi nervozuar Greqinë, ndërkohë që Maqedonia njohu pavarësinë e Kosovës, .

Në fund, minstri Daçiq theksoi se BE duhet  të thotë qartë se çfarë planifikon me Serbinë.

Shkruaj koment

Emaili juaj nuk do te publikohet.
Fushat e kerkuara*