Skandaloze, bastardohen librezat e reja shëndetësore për shqiptarët

Skandaloze, bastardohen librezat e reja shëndetësore për shqiptarët

Diskriminimi i radhës për shqiptarët e Luginës së Preshevës, edhe në librezat shëndetësore. Kur përkthyesi bastardon gjuhën shqipe dhe në fund nuk di ka t’ia mbajt, duke lënë tekstin në gjysmë. SECILI , duhet të jetë (Ç’do keqpërdorim është i dënueshëm.)

Leternjoftim

Pas lëshimit në funksion të librezave të reja shëndetësore, shqiptarët në Luginë të Preshevës vazhdojnë të jenë të diskriminuar. Për veç se presin me muaj të tërë ata duhet që çdo ditë të pershkrojnë relacionin në drejtim të stacionit hekurudhor tek shërbimi shëndetësorë, por enti republikan në Vranje vazhdon ti prolongoj librezat e reja shëndetësore. Shumë pacientë shqiptarët më pas hasin probleme edhe në qendra spitalore si në Vranjë e më tutje.

Por më skandaloze është se librezat e reja perkthyer në mënyrë Google translate e qe as kjo mundësi nuk ia doli në ndihmë përkthyesve në Beograd. Vet fakti tregon se radhitja e fjalevë është bërë gabim, ndërsa teksti I fundit është lënë në gjysmë, duke filluar vetëm me fjalën Secili.

Shkruaj koment

Emaili juaj nuk do te publikohet.
Fushat e kerkuara*