(VIDEO) Shënohet 75 vjetorin i bibliotekës “Mehmet Jusufi” në Preshevë

(VIDEO) Shënohet 75 vjetorin i bibliotekës “Mehmet Jusufi” në Preshevë

Biblioteka “Mehmet Jusufi” në Preshevë shënoi 75 vjetorin e themelimit në prani të dashamirëve të librit, përfaqësuesve politik dhe mysafirit special Adnan Merovci person i afërt me presidentin historik të Kosovës, Ibrahim Rugova.

Merovci gjatë këtij manifestimi promovoi edhe librin e tij “Në hap me Rugovën” cili foli për rëndësinë e politikës rugoviane.

Junuz Fetahaj një nga themeluesit e bibliotekës në Preshevë kujtoi kohën e funksionimit  më vitin 1963 me disa libra shqip.

Për të pranishmit u prezantua edhe një dokumentar lidhur me historikun e bibliotekës ndërsa u fol edhe për rolin dhe rëndësinë e personit që mbanë emrin e bibliotekës “Mehmet Jusufi”.

Shkruaj koment

Emaili juaj nuk do te publikohet.
Fushat e kerkuara*