(VIDEO) Teologu Sedat Beqiri nga Samolica prezantoi Luginën në garat botërore MAIDE-I-KURAN,prezantimi i tij mahnitë jurinë

(VIDEO) Teologu Sedat Beqiri nga Samolica prezantoi Luginën në garat botërore MAIDE-I-KURAN,prezantimi i tij mahnitë jurinë

Në mesin e 48 shteteve Teologu Sedat Beiqri njiherit imam në xhamin e fshatit Samolic , ka prezantuar Luginën e Preshevës në garat Botërore MAIDE – I  KURAN. Imami Beqiri ka mahnitë jurinë profesionale me leximin e  Kuranit rrjedhshëm , ngjyrën e zërit, interpretimin,melodinë,notat dhe tiparet tjera. Teologut Beqiri i cili në garat e mbajtura këtë vit në Stamboll të Turqisë , në finalen e madhe të 8 shteteve më të mira Sedat Beiqir nga Samolica arriti që zë vendin e VI-të.

 

Teologu Sedat Beiqri njiherit imam në xhamin e fshatit Samolic, ka prezantuar Luginën e Preshevës në garat Botërore MAIDE – I  KURAN. Teologu Beqiri arrit që Luginën ta sensibilizoj në mesin e 48 shteteve . Ai i sfidoi teologët nga Turqia, Bulgaria, Rumanija, Greqia, Bosnja e Hercegovina, Italia, Franca, Gjermania, Austria Afganistani e shumë shtete të tjera. Por imami Sedat Beqiri në këtë nivel garash suksesin parë e kishte arritur në vitin 2016 ku arriti që të kualifikohet në mesin e 8 shteteve më të mira, duke dëshmuar aftësitë e tija ndaj konkurrentëve botërorë të garës MAIDE – I – KUR’AN, ku kërkohet leximi i Kuranit rrjedhshëm , ngjyra e zërit, interpretimi,melodia,nota dhe tiparet tjera që kërkon juria profesionale.

Por përkushtimi dhe motivimi ishin virtytet e palëkundura të teologut Beqiri i cili në garat e mbajtura këtë vit në Stamboll të Turqisë , në finalen e madhe të 8 shteteve më të mira Sedat Beiqir nga Samolica arriti që zë vendin e VI-të. Megjiatë teologu nga Lugina vazhdon me përkushtim pjesëmarrjen e tij edhe në garat tjera ndërkombëtare që mbahen në shtete të ndryshme.

Sedat Beqiri nga fshati Samolic është  imam në këtë fshat që nga viti  2007./ Zerilugines.com

Shkruaj koment

Emaili juaj nuk do te publikohet.
Fushat e kerkuara*