Doktorët ia ndaluan torturën e vajzës sepse ajo kish vdekur, por ajo që ndodhi pas 30 minutash do tíu habis.

Doktorët ia ndaluan torturën e vajzës sepse ajo kish vdekur, por ajo që ndodhi pas 30 minutash do tíu habis.

Doktorët ia ndaluan torturën e vajzës sepse ajo kish vdekur, por ajo që ndodhi pas 30 minutash do tíu habis.

Një çift që kishte dy fëmijë, Rodomir, 5 dhe Alesya, 3, festonin Vitin e Ri se bashku me prindërit e tyre, në një pjesë të shtëpisë, ndërsa fëmijët e tyre po luanin në dhomën ngjitur. Ndërkohë një heshtje e frikshme ra papritmas dhe mungesa e të qeshurës së Alesya alarmoi prindërit e saj se diçka mund të ketë e ndodhur. Atë e gjetën atë në fund të pishinës së brendshme. Direkt i ati e nxorri nga uji dhe duke u bazuar në atë që ka parë në filma, filloi të pomponte gjoksin e saj dhe të bënte frymëmarrjen gojë më gojë. Kur nëna e Alesya erdhi dhe pa vajzën e saj të shtrirë dhe bashkëshortin e saj duke kryer frymarrje artificiale , ajo ngriu në vend. Për fat të mirë, gjyshërit e Alesya ishin në shtëpi, dhe lajmëruan ambulancën.

Pas gjysmë ore përpjekjesh për ta ringjallur atë, mjekët që erdhën në vendngjarje filluan të mbushnin letrat që e ta deklaronin të vdekur. Por, babai i Alesya nuk do të heqë dorë. Ai shkoi në trupin e vajzës së tij dhe përsëri filloi pompimin e kraharorit dhe frymëmarrjen gojë më gojë. Mjekët u përpoqën ta largonin duke i thënë atij që të ndalonte “torturimin” e saj.
Por ndodhi mrekullia. Filloi një rrahje e lehtë e zemrës. Por pavarësisht se zemra e saj fillojë të punojë përsëri, gjërat nuk ishin mirë për Alesya. Ajo ra në koma dhe kishte qenë pa oksigjen për 45 minuta. Doktorët i thanë se nëse ajo zgjohet, dëmtimi i trurit ka gjasa të jetë i tmerrshëm.

Ajo u zgjua pas dy ditësh dhe frika u konfirmua; ajo nuk mund të shihte, lëvizte ose të fliste. Pastaj erdhi mrekullia e dytë. Alesya, ashtu si babai i saj, nuk e kuptonin fjalën ‘e pamundur’, dhe me të gjitha forcat e saj në pak javë ajo mund të shihte dhe pastaj të fliste ashtu siç ishte para aksidentit.

Përfundimisht, ajo iu kthye normalitetit.
Ndërsa të gjithë të tjerët u dorëzuan nga tentativat për të shpëtuar Alesya, ishte vendosmëria e babait të saj (plus një mrekulli) që e mbajti atë në këtë botë. Nuk duhet të ndalojmë së luftuari për atë që besojmë, edhe nëse pjesa tjetër e botës mendon se po e torturojmë veten.

Tags: mrekullia

Shkruaj koment

Emaili juaj nuk do te publikohet.
Fushat e kerkuara*