Skandal : Në shpalljen e komunës së Preshevës për zgjedhje shënohet Kosova dhe Metohija

Skandal : Në shpalljen e komunës së Preshevës për zgjedhje shënohet Kosova dhe Metohija

Në vendimin e kryetares së kuvendit të Serbisë mbi shpalljen e zgjedhjeve të jashtëzakonshme në Preshevë , e më pas me përkthimin e administratës komunale  bëhet thirrje për qasje në listën zgjedhore edhe të shqiptarëve që jetojnë në Kosovë e Metohi. Ky është një skandal pasi u bëhet thirrje shqiptarëve të shpërngulur në Kosovë , ndërsa në anën tjetër qeveria i shlyen ata nga regjistri civil. Ky është një vendim skandaloz por që dikujt në këtë zgjedhje do ti hyjë në punë.

 

Nëse ata shqiptarë të fshirë konsiderohen qytetarë rezident pse atëherë Presheva figuron me afro 1500 banorë edhe atë numrin më të madh e përbëjnë serbët kur dihet se shqiptarët e bojkotuan regjistrimin e vitit 2011.  Presheva drejt zgjedhjeve por në mes të një kaosi .

Shkruaj koment

Emaili juaj nuk do te publikohet.
Fushat e kerkuara*