Skandal:Presheva.com si shoqatë joqeveritare ka përfituar 23 mijë euro

Skandal:Presheva.com  si shoqatë joqeveritare ka përfituar 23 mijë euro

Redaksia e RTV Presheva edhe sot për mes dokumenteve ka kundërshtuar vendimin e organit të përkohshëm për ndarjen e afro 50 mijë eurove euro portalit presheva.com dhe TV Aldi. Por vendimi më skandaloz i organit të përkohshëm është që portalit presheva.com i ka ndarë mjete si shoqatë joqeveritare. Këtë e konfirmon edhe dokumenti të cilin e ka siguruar redaksia e RTV Presheva , ku figurojnë të gjitha të dhënat e shoqatës joqeveritare presheva.com.Se ky vendim është antiligjorë e dëshmon edhe dokumenti tjetër ku pushteti i kaluar, por me vendim të këshillit komunal kishte ndarë mjete për shoqatat joqeveritare e që shumë më e madhe e mjeteve është prej 200,00 dinarë e deri në 50,000 mijë dinarë. Redaksia e RTV Preshevës vazhdimisht do të insistojë që të zbardh të vërtetën dhe të vë në pah transparencën ndaj mediave, e sidomos mediumit të parë shqip në Luginë, thuhet në reagimin e redaksisë së Rtv Presheva.

 

Kryetari i organit të përkohshëm Shqiprim Arifi, edhe pas dy reagimeve të redaksisë së RTV Presheva ende nuk ka sqaruar për opinion se pse anashkaloi RTV Preshevën nga ndarja e buxhetit për media dhe pse ia ndau  afro 50 mijë euro portalit presheva.com dhe TV Aldi. Redaksia e RTV Preshevës vazhdimisht do të insistojë që të zbardh të vërtetën dhe të vë në pah transparencën ndaj mediave, e sidomos mediumit të parë shqip në Luginë, kur dihet se obligim ligjor i pushtetit lokal është që të financojë këtë medium, pasi kryetari i organit të përkohshëm ka emëruar edhe organin mbikëqyrës në këtë institucion.

Por vendimi më skandaloz i organit të përkohshëm është që portalit presheva.com i ka ndarë mjete si shoqatë joqeveritare. Këtë e konfirmon edhe dokumenti të cilin e ka siguruar redaksia e RTV Presheva , ku figurojnë të gjitha të dhënat e shoqatës joqeveritare presheva.com.

Se ky vendim është antiligjorë e dëshmon edhe dokumenti tjetër ku pushteti i kaluar, por me vendim të këshillit komunal kishte ndarë mjete për shoqatat joqeveritare e që shumë më e madhe e mjeteve është prej 200,00 dinarë e deri në 50,000 mijë dinarë.

 

Në vendimin e organit të përkohshëm shihet qartë avancimi  i shoqatës presheva.com, i cili po del të ketë thyer rekord historik në Preshevë sa i përket  përfitimit të parave  të taksave të qytetarëve në vlerë prej 23 mijë euro, kundrejt shumave të shoqatave tjera që kanë marr as 10% e kësaj vlere.

Ky akt  përfundimisht është skandali më iu madh i një pushteti lokalë Preshevë, i cili haptazi diskriminon jo vetëm mediat por edhe shoqatat joqeveritare në komunë të Preshevës,thuhet në reagimin e Rtv Presheva.

Shkruaj koment

Emaili juaj nuk do te publikohet.
Fushat e kerkuara*