Lugina

Kthehu mbrapa
Lugina

Arifi, priti në takim ambasadorin e Shqipërisë dhe të Mbretërisë së Bashkuar

Sot patëm kënaqësinë të kemi në vizitë dy Ambasadorë, Ambasadorin e Republikës së Shqipërisë, shkëlqësinë e tij z.Ilir Boçka si dhe Ambasadorin e Mbretërisë së Bashkuar, shkëlqësinë e tij z.

Lugina Rajoni

Çfarë po ndodhë me “Qendrën e spiunimit rus në Nish”?

Rusia ka kërkuar nga Serbia t’u japë status diplomatik personelit rus në qendrën e cila nga SHBA-të është besuar të jetë bazë spiunësh. Konkluzionet rrjedhin nga komunikimet e presidencës serbe,

Lugina

Planifikohet rritja e shujtave nga Kryqi i Kuq për 600 persona në Preshevë

Në ambientet e kryqit të kuq në Preshevë përgatitet ushqim për 400 shfrytëzues në fshatrat e thellë dhe me kushte të vështira sociale. Sipas përfaqësuesve të kësaj organizate në Preshevë

Lugina

Brnabiq: Rrogat 10, penzionet 5%

Penzionet nga 1 janari 2018 do të rriten për 5% ndërsa rrogat në sektorin publik për 10%, ka thënë kryeministrja e Serbisë Ana Brnabiq. Ajo ka prezantuar 100 ditëshin e

Lugina Rajoni

Vuçiq: Serbia ka probleme me natalitetin–s’kemi luks për konflikte të mëdha

Aleksandër Vuçiq, presidenti i Serbisë dhe politikani më i votuar atje, një intervistë të gjatë për Novosti, ku ka folur për shumë tema e sidomos për konfliktin e vazhdueshëm me

Lugina

Deputetët e rrethit të Pçinjës goj pak e pare shumë

Deputetët popullor që vijnë nga rethi i Pçinjës janë 4, ndërsa të gjithë ata janë që flasin më së paku, tregon një hulumtim i portalit mojposlanik.rs. Në Parlamentin serb rreth

Lugina

Studimi i fundi tronditës: Nga e kanë prejardhjen shqiptarët

George Fred Williams më 1914 ka shkruar: “Po të kthehemi në parahistori, para se rapsodët homerikë t’u këndonin hyjnive dhe heronjve mitologjikë, para se të shkruhej gjuha greke, jetonte një

Lugina

Burhan Arifi zëri i Luginës së Preshevës në Gjilan

Lugina e Preshevës do ta ketë kandidatin e saj që premton mbështetje institucionale, zëri i qytetarëve të margjinalizuar në komunën e Gjilanit dhe në tërë Kosovën. Dr. Burhan Arifi nga

Lugina

DERIVATET E NAFTËS ME ÇMIME TË REJA, EUROSUPER BS-95 DHE EURODIESEL SHTRENJTOHEN PËR 0.50 DENARË

Çmimet e shitjes me pakicë të binzinës EUROSUPER BS-95, EURODIESEL dhe Vajit ekstra të lehtë, nga mesnata do të shtrenjtohen për 0.50 denarë për litër, vendosi Komisioni Rregullator për Energjetikë.

Lugina

Sefaj: Kosova me zgjidhje të dokumenteve për qytetarët e Luginës së Preshevës

Ministri i Punëve të Brendshme, Flamur Sefaj, ka thënë se do të gjendet një mënyrë për t’i lehtësuar procedurat për dhënien e lejeve të përkohshme qytetarëve të Luginës së Preshevës.