Lajme

Kthehu mbrapa
Lugina

(VIDEO) Salihu: Në Preshevë do të instalojmë një qeverisje të bazuar në transparencë

Besoj se kemi nevojë për një bashkëpunim më të zgjeruar në mënyrë që mos të kemi pengesë por të kemi ndihmesë në realizimin e disa reformave serioze, kështu u shpreh

Lugina

Latifi: Do të hiqen nga lista e ndihmës sociale në Preshevë ata që vozisin vetura të mira (video)

Në komunën e Preshevës janë 826 përfitues nga asistenca sociale e cila ofrohet si program nga Qendra për punë sociale. Liridon Latifi, drejtor pranë këtij institucioni në intervistën për titulli.com

Lugina

Nxënësit e shkollës fillore ”Dituria” Corroticë kanë shënuar Ditën Botërore të Fëmijëve (Foto, Video)

Nxënësit e shkollës fillore ”Dituria” Corroticë kanë shënuar Ditën Botërore të Fëmijëve… Një aktivitet tjetër me rastin e shënimit të Ditës Botërore të Fëmijëve është zhvilluar edhe në fshatin Corroticë

Lugina

(VIDEO) Nata e parë e festivalit të këngës për fëmijë ”Gëzimi Ynë”

Ky është edicioni i 12-të i këngës për fëmijë në të cilën të rinjë si nga komuna e Preshevës, Bujanocit e Gjilanit konkurojnë në këtë kompeticion sic është ‘’Gëzimi Ynë’’.

Lugina

(VIDEO) Debat: ”Roli dhe rëndësia e shoqërisë civile në Komunën e Preshevës”

Shoqëria civile është bërë bashk për të diskutuar hallet e tyre. Në  një takim të përbashkët ata nxjorrën konkluzione se si të veprohet më tutje, ndërsa kërkuan edhe ndihmën e

Lugina religjion

Aktivitet humanitar fetarë në Bujanoc, eja kontribo sipas vullnetit

Në sallën e madhe të shtëpisë së kulturës në Bujanoc organizohet program humanitar me përmbajtje fetare nën organizimin e shkollës së mesme “Sezai Surroi në bashpunim me Bashkësinë Islame për

Lugina

(VIDEO) Zhdukja e pilotit nga Presheva Sinan Vitija, enigmë nga viti 1993

Familja e pilotit të ish ushtrisë Jugosllave, Sinan Vitija kërkon nga Qeveria e Maqedonisë të shpalosë të vërtetën për fatin e tij. Piloti Vitija i cili pas shpërbërjes së Jugosllavisë

Lugina

Gjorgjeviq: Negociata me Turqinë për investimet e reja në Serbinë jugore

Ministri i Punës, Punësimit, Çështjeve Sociale Zoran Gjorgjeviq ishte i ftuari special i Turqisë – Shoqatës Serbe të Biznesit në Nish, ku ai diskutoi investimet, krijimin e vendeve të punës

Lugina

Festivali i këngës për fëmijë ”Gëzimi Ynë 2018”

Me datën 1, 2 dhe 3 qershor në Shtëpinë e Kulturës “Abulla Krashnica” në Preshevë do të mbahet festivali i këngës për fëmijë “Gëzimi Ynë” festivali fillon nga ora 20:40

Lugina

Dy studentë nga Bujanoci më të mirët në Universitetin Ndërkombëtar Ballkanik në Shkup

Gresa Rashiti dhe Besart Bakiji student nga Bujanoci janë shpallur student të gjeneratës nga Universiteti Ndërkombëtar Ballkanik në Shkup me notën mesatare më të lartë 10. Në këtë kampus universitar