Shendetesi

Kthehu mbrapa
Shendetesi

Përdorimi afatgjatë i aspirinës e zvogëlon rrezikun e shumë llojeve të kancerit

Një studim i ri shëndetësor ka zbuluar se përdorimi i aspirinës për një periudhë të gjatë kohore e zvogëlon zhvillimin e disa llojeve të kancerit. Hulumtimet kanë përfshirë mbi 60.000

Shendetesi

Ushqimet me veçori të jashtëzakonshme shëruese

Pemët dhe perimet jo vetëm që na mbajnë të shëndetshëm, por na ndihmojnë që të shërohemi më shpejt nga lëndimet dhe sëmundjet. Ushqimet e papërpunuara, sidomos nëse janë organike të

Shendetesi

Kirurgu zbulon a keni kancer me ndihmën e telefonit (Video)

Kirurgu vaskular amerikan, John Martin, ka zbuluar qelizat e kancerit në qafën e vet derisa ka testuar aparatin lëvizësh ultraviolet, i cili lidhet me telefon dhe duket si aparat elektrik

Rajoni Shendetesi

He Zvicer, kush pështyn në rrugë, dënohet me 100 franga gjobë

Personi që kapet duke urinuar, do të dënohet me 200 franga, ndërsa kush pështyn, do të paguajë 100 franga. Kush pështyn, urinon ose nuk i mënjanon jashtëqitjet e qenit (të

Shendetesi

Njerëzit e mençur janë më të prirë të vuajnë nga sëmundjet mendore

Një studim i ri ka mësuar se personat inteligjentë janë më të prirë të kenë sëmundje mendore. Hulumtuesit kanë anketuar 3715 anëtarë të ‘MENSA-së’, ku të pasurit një nivel të

Shendetesi

Transfuzioni i gjakut nga femrat të cilat kanë qenë shtatzëna mund të jetë vdekjeprurës për meshkujt?

Edhe pse shkencëtarët tërheqin vërejtjen që nevojiten më shumë studime për përsëritjen e konstatimit, thonë që rezultatet ”Nëse janë të vërteta, kanë pasoja të konsiderueshme klinike”. Duke shkruar në revistën

Shendetesi

Ushqimi i shpejtë është fatal për inteligjencën

Hulumtimi më i ri i Universitetit në Londër ka treguar që fëmijët të cilët hanë më shumë “ushqim të shpejtë” zhvillojnë koeficient më të vogël të inteligjencës sesa fëmijët që

Shendetesi

Flokët e lagur mund të shkaktojnë migrenën dhe paralizën e fytyrës

Flokët e lagur ashtu siç mund të ndikojnë në shfaqjen e migrenës mund të shkaktojnë infeksione dhe sinusitin. Këto janë sëmundje të cilat shkaktojnë lodhje dhe duhet të kurohen. Dalja

Lugina Shendetesi

Vjen lehtësimi për medikamente për të sëmurit kronik

Vendosja në përdorim e recetave elektronike me ndihmën e së cilët të sëmurët kronik do të marrin ilaçet direkt në barnatore pas shkuar në shtëpinë e shëndetit, pas disa muajve

Shendetesi

Lëngu i shegës, super i shëndetshëm

Vlerat e lëngut të shegës për shëndetin në përgjithësi dhe lëkurën në veçanti janë të pamohueshme. Në fakt, ngritja në piedestal e shegës është krejt e justifikueshme. Ajo na jep