Tag "shkollat"

Kthehu mbrapa
Rajoni

Turqia shtyp shkollat e Gulenit në Kosovë, hapen ato të Fondacionit “Maarif”

Republika e Turqisë po bën përpjekje që përmes Fondacionit “Maarif” të vendosë institucionet arsimore në vendet e ndryshme nëpër botë, e sidomos aty ku funksionojnë shkollat e lëvizjes së imamit

Lugina Opinione

Në Luginë të Preshevës, viti i ri shkollor me shumë probleme

Java e parë e shtatorit, në Luginë të Preshevës, është e mbushur me shumë veprimtari në fushën e arsimit, njërës nga sferat më të ndjeshme të shoqërisë sonë. Autoritetet institucionale

Lugina

Gafurr Hyseni: Politika ditore në Luginë pa strategji për tekstet shkollorë shqip

Gafurr Hyseni përfaqësues i aktivit të drejtorëve të shkollave në komunën e Preshevës është shprehur se përveç problemeve teknike, tepricës teknologjike të kuadrit arsimorë, zvogëlimit të numrit të nxënësve ekziston

Lugina

Në shkollat e Bujanocit dhe Preshevës tepricë teknologjike, disa mësimdhënës do të mbeten pa punë

Fenomeni i zbrazjes së shkollave do të prekë dukshëm edhe komunat shqiptare në Luginë të Preshevës, ku në këtë rast me largim nga puna do ta pësojnë mësimdhënësit. Sipas listës

Lugina

Nga shtatori lënda e re fakultative “Siguria themelore e fëmijëve” në shkollat fillore edhe në Luginë

Nënkryetari i Qeverisë së Republikës së Serbisë dhe ministri i punëve të brendshme Nebojsha Stefanoviq, ka nënshkruar me ministrin e arsimit Mlladen Sharçeviq protokollin mbi bashkëpunim në programin “Siguria themelore